2013. április 2., kedd

Ünnep

Virágnál olvastam, hogy ma van a láthatatlan munka napja. Vagyis azé a napi szintű mosogatásé, mosásé, vasalásé, takarításé, stb... ami csak akkor látszik, ha nem végzik el. Amivel azért elég sok időt el kell töltenünk - az eredménye viszont pillanatokig (se) tart. Úgyhogy ezennel felhatalmazok minden kedves Olvasót, hogy kalóriaszámolgatás nélkül vegyen magához valami kis sütit, csokit, finomságot és ünnepeljen velem! :-)

12 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos vagy, és szuper, hogy ilyen nap is van :D Nekem egy órácska kellene a sok csoki helyett (mert abból már stresszkezelés címén bőven jutott az utóbbi időszakban), amikor nyugodtan, hangulatosan, egy finom pohár borocska társaságában mondjuk egy jó könyvet olvasgatok. Na ez az ami csak álom marad :) De a kezdeményezést nagyon bírom, szerintem abszolút ki kellene terjeszteni és hirdetni, hogy minél többen csatlakozhassanak :D

    VálaszTörlés
  2. Hm-hm. Az álmok néha valóra válhatnak, csak hinnünk kell! És kinyitni nekik az ajtót, amikor kopognak. :-)
    Most abbban a helyzetben vagyok, hogy ezt felajánlhatom: Ha úgy gondolod, hogy a kisfiadnak kedvére lenne, szívesen elmegyek hozzátok egy-két rövid találkozóra, hogy megismerjen és aztán egy órára vállalom a bébiszittelését, hogy te kikapcsolódhass kicsit. De abban az órában szigorúan kikapcsolódni kell és nem a láthatatlan munka oltárán áldozni! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű Betti te egy igazi tündér vagy, és nagyon köszönöm, hogy gondoltál rám és hogy ilyen önzetlenül felajánlod a kapacitásod, de tartok tőle, hogy a nyugodt pillanathoz az uram is el kellene küldenem valamerre, mert ő is épp itthon nyög-tengődik :D Szóval angyal vagy, de őt már igazán nem szeretném a "nyakadba varrni", holott gyakran érzem, hogy két gyermeket nevelek egyszerre :)) Azonban tök jó lenne, ha gyerkőcökkel össze tudnánk futni, dumcsizni kicsit, stb. ha jobbra fordul az idő. Mátémra nagyon ráférne már egy kis társaság, meg mit tagadjam rám is :)

      Törlés
    2. Oké: nagy gyerekek felügyeletét nem is vállalom. :-)
      Benne vagyok egy találkozóban - reméljük nyakunkon már a tavasz... Egyeztessünk majd.
      Bár, azt hozzá kell tennem, hogy a dumcsizás akadályokba fog ütközni, azt ugyanis a Leányzó mellett nem nagyon lehet. :-)
      Melyik részén laktok a városnak, mi lehet a közös halmaz? Mi az újkertben.

      Törlés
    3. Az jó, mert mi a Lenctelep és Tégláskert körzetében, a Mikepércsi úton :D Akár a belvárosban is megüthetünk egy futkározós talit, bár tény, hogy nem a legszerencsésebb gyerkőcszempontból, de az is tény, hogy a mozaikcímerre történő le- és felmenetel, továbbá a Kossuth szobor többszöri megkerülése, valamint a szökőkút szélének körbenyalása rendkívül jó móka :D

      Törlés
    4. Öööö.... inkább még ötleteljünk...
      Ha én a főtérre megyek a két gyerekemmel, hótziher, hogy beszélgetni egy percet sem tudok, mert iszonyatos érzékük van hozzá, hogy ketten a tér két végén találjanak maguknak elfoglaltságot...

      Törlés
    5. Ez már csak így van, oké, még gondolkodom én is :)

      Törlés
  3. Hát könnyű a Katát táncba vinni,ha maga is akarja! És akkor szóljon a mai nap a csokiról! Köszi a biztatást. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csokiztam rendesen. És csodálkozom, hogy nem akarnak olvadni a centik a derekamról. :-(

      Törlés
  4. Ezt ma kellett volna olvasnom, miután dolgoztam, bevásároltam, kocsiba dobtam a lomokat, főztem, mosogattam, ja, először felcipeltem a megvásárolt hatalmas mennyiségű élelmiszert, azóta is fáj a derekam, kimostam és kiteregettem három adagnyi ruhát, de csaltam, mert, amúgy legalább öt lett volna... és most újra főzök, s ez így megy egészen holnapig, amikor kertet megyünk gondozni, meg azután is... mert a Párom szabad napos lesz, s én meg ráérek éppen... No, voltam abban a hatalamas monstrumban szombaton, amit Fórumnak neveznek, s ott a Frei Caféban valami isteni volt a belga csokis málnás trüffé, csak végtelenül kevés, s még drága is... Akkor most elképzelem! Puszillak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így szép az élet... :-)
      Egyébként is azt mondják, hogy a tétlenség rossz gondolatokat szül. Tisztán látszik, hogy neked is csak jó gondolataid születhetnek! :-)
      És akármilyen drága, egy málnás trüffét időnként megengedhet magának az ember lánya!
      A derekad remélem már nem fáj!

      Törlés
  5. Már nem, s azóta ismét nem. Nem látlak mostanában. Remélem, jól vagytok!

    VálaszTörlés