2013. május 18., szombat

Szép Szombat

Évekkel ezelőtt egy kirándulás során egy kastélyban nézelődtünk. Az emeleten voltunk a Férjemmel és az udvaron nézelődő embereket figyeltük. Sokáig figyeltem egy Nőt, és a Férjem is bőszen bólogatott, amikor megszólaltam, hogy "de szép az a nő". Pedig szinte semmi nem volt rajta azokból a külsőségekből, amivel a nőies külsőt jellemezzük: magas volt és vékony, de akár soványat is mondhatnék. Inkább lapos volt, mint kis mellű. Nagyon rövid, ősz haja volt - igen, nem volt már fiatal. Nadrágban volt, natur színű holmikban. Ráncai is voltak már, ékszerei nem. És mégis valami annyira átütő szépség áradt belőle, hogy a sok ember közül őt néztük percekig mindketten anélkül, hogy összebeszéltünk volna. Volt vele egy férfi, aki olyan tisztelettel és szeretettel/szerelemmel járkált körülötte, amilyet ritkán látni. Olyan volt az a Nő, mint egy királynő. Nagyon szép. Amikor arról beszélünk, hogy a szépség nem csupán a külsőségek kérdése, mindig ő jut eszembe. Sajnálom, hogy nem tudtam beszélgetni vele, hogy kicsi ízelítőt kaphattam volna a belbecsből is. Kíváncsi lettem volna rá, hogy honnan volt az a nagy önbizalom, elégedettség, ami így kiült rá.

14 megjegyzés:

  1. Ha valaki önmagával elégedett és boldog, az átsüt rajta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van - ezt felejtjük el sokszor, amikor szépek akarunk lenni.

      Törlés
  2. Az önmagukkal elégedetlen sztároknak és modelleknek, akik szétműttetik az arcukat, ezt az igazságot kéne megtanulniuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, ők talán csak a divatlapokat böngészik. :-)

      Törlés
  3. Szia :-) Fent vannak az imapárok, belinkeltem a blogokat is, könnyebben megtaláljuk egymást :-) http://zsuzsasagok.blogspot.hu/p/imaparok.html

    VálaszTörlés
  4. Ez szép! Hasonlóan koromhoz méltó egyszerűségű idős hölgy szeretnék lenni.

    Kis Péterről itt olvashatsz,illetve kettőjükről: http://erdely.ma/publicisztika.php?id=142262&cim=odafont

    VálaszTörlés
  5. Kedves nő lehetett. El is képzeltem a leírás kapcsán.
    Kicsit a Dove reklám jutott eszembe, amikor egy portrékészítő lerajzolja a nőt a saját elmondásai alapján, aztán készít még egy rajzot a barátai szerinti jellemzéssel. És aztán rádöbben a nő, hogy jé, engem ilyen szépnek látnak?

    VálaszTörlés
  6. Betti, Alexanna ezen a héten csak 3an vagyon, csináljunk triót :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem ront a hatásfokon! :-)
      Hadd menjen! :-)

      Törlés
  7. És merre jársz immáron három hete? Legyen Szép, Áldott Vasárnapod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Judit! Kicsit zsúfoltak voltak most a napok, a szó meg bennem szorult, de írok hamarosan. Minden rendben egyébként. Köszönöm!

      Törlés
  8. Hát ez azért még se járja Szép szombat után, se puszi se pá! És már három hónapja nem is látunk!

    VálaszTörlés
  9. Memperkenalkan, Ace Maxs Obat Kanker Payudara alami berbahan dasar 100% Herbal. Mengobati kanker payudara stadium awal hingga stadium khasiat ace maxs akhir dengan efektif dan aman tanpa operasi, tanpa kemoterapi, tanpa radiasi Dunia Pom Mini dan tanpa menimbulkan efek samping yang membahayakan. Cara Order Ace Maxs Kualitasnya terjamin, sudah terdaftar Legalitas Ace Maxs di BPOM RI dan DEPKES RI. Simak kandungan lengkap dan keunggulannya berikut ini! Ace Maxs

    VálaszTörlés