2012. október 5., péntek

Ó, ha cinke volnék...

mindenképpen ellátogatnék az erkélyünkre! :-) Kicsit tatarozásra szorul már ugyan az etető, de nagyon ízes benne a dióbél!



Korán van talán még őket etetni, de amikor meghallottam az első madárkát csevegni az erkélyen, rohantunk a gyerekekkel megcsodálni. Majd miután elröppent, feltöltöttem az etetőt, hátha lesz még kedve visszajönni. És jönnek. Ketten. Minden nap.
Már a gyerekek is megtanulták, hogy ilyenkor mozdulatlanná dermedünk, nehogy elijesszük. :-)


Amikor felhúzom magam és agyvérzést akarok kapni, mert bokáig áll a szemét a lakótelepen, alig van fűcsomó kutyagumi nélkül, amikor a felújítási sittet a villanyoszlop tövébe rakják, ahol egy hétig van lehetősége az utca népének szétforgatni, szélnek ereszteni, néha nem látom az alagút végét.
Aztán jönnek ezek a kis madárkák, vagy a mókus a parkban és akkor végre úgy érzem, nincs mindennek vége...

6 megjegyzés:

  1. Ti merre éltek? Mármint lakótelepileg... És nagyon szép ez az etető!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Görgey-n. Gondolom, a fák miatt kérdezed - tényleg nagyon szépek. Ha leszámítom a sok hajléktalant, szemetet, nagyon jó környék. Ha. :-(

      Törlés
  2. Szuper ez az etető!!! Tudnál egy közelebbi fotót róla nekem készíteni? Jól látom,hogy oldalt bele is lehet látni?
    Ha már elkezdted őket etetni,akkor ne hagyjad már abba,de gondolom ezt te úgyis tudod,bocsi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csinálok majd közelebbit. Édesapám készítette - ő nagy ezermester. A két végén lehet bekukucskálni a lyukon, ahol a madarak is bebújnak. Csipegetés közben nemigen lehet őket megfigyelni. :-) Alul van egy kis tepsi, azt lehet feltölteni eleséggel. Nem a legjobb konstrukció, mert télen a nedvességtől megdagad kicsit a fa rész, így megszorul a tepsi, nem lehet mozgatni. Papírtölcsérrel szoktam feltölteni olyankor. Mert hát olyan szép, hogy sajnálnám leszedni. :-)

      Törlés
  3. Én úgy tudom, hogy november végén kell elkezdeni etetni őket, de már nálunk is rájárnak a téli eleségre a szajkók és a verebek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazándiból bármikor el lehet kezdeni őket etetni - csak ilyenkor még találnak a természetben is eleséget. November végén a fagyok, hó beköszöntekor már nem. Ha ilyen korán ideszokatjuk őket, csak arra kell vigyázni, hogy folyamatosan legyen nekik mag, ne keressék feleslegesen.

      Törlés