2012. december 14., péntek

Ajánló

Ha valakinek még nem sikerült beszereznie az összes játékot karácsonyra és/vagy ellent tud állni a játékboltokban található haszontalan "reklámjátékok" tömkelegének és szeretne valami hasznos, éveken át használható, értelmes játékot venni a 3-8 éves korú gyermekének, szeretettel ajánlok egyet.

Igazság szerint a Smart Games játékai egytől egyig kiválóak, úgyhogy bármelyiket választjátok is, nem foghattok mellé.
De a Camelot személyes kedvencünk, sokszor játszottuk már és így nyugodt lelkiismerettel mondom, hogy nagyon jó játék.



A játék lényege, hogy a fából készült (nagyon igényesen kidolgozott) elemeket úgy helyezzük el az alaplapon, hogy a lovag eljuthasson szíve hölgyéhez. Egy színes füzetkében találhatók a feladványok, hogy mikor, melyik elemeket használhatjuk fel. A feladvány hátoldalán megtalálható a megoldás is, úgyhogy a gyerek egyedül is tud vele játszani, de túl azon, hogy nyilván felbecsülhetetlen értéke van a közös játéknak, roppant érdekes megfigyelni, hogyan próbálnak rájönni a megoldásra.

Nem utolsó szempont: első látásra talán drágának tűnik a maga 5e forint körüli árával, de ha belegondolunk, lényegesen jobb ár/érték aránya van, mint a 7-8e forintért kapható semmire se, talán csak nézni jó játékok.

Egészen kicsik is használhatják, mint építőkockát, de a célnak megfelelően 2,5-3 éves kortól vethetjük be.

2 megjegyzés:

  1. Én belebotlottam egy papírbolt kiárusításában (így nagyon jó áron) és annyira bántam, hogy "korilag" kicsúsztunk. Aztán hamar megvigasztalódtam a nagyobbaknak való Smart Games játékokkal :).

    VálaszTörlés
  2. Szuperjó játékaik vannak. Nagyon szeretem még a Think fun játékait is, de ezek a fából készültek annyira barátságosak.

    VálaszTörlés