2013. február 11., hétfő

Farsang

A Leányzó farsangi jelmezeinek fejlődéstörténete a következőképpen alakul: két évesen pillangó, három évesen denevér, most, négy évesen tündér-királykisasszony lett a végső vágyálom. Az idén próbáltam más irányba terelni, mondván, hogy megint minden kislány valamilyen kisasszony lesz, és értem én a szárny-mániát, de még a sellőlány is fantáziadúsabb... de nem, nem állt kötélnek. Így aztán nekiálltam, szabtam, varrtam, szárnyszegélyt alufóliával burkoltam, középen függönnyel béleltem. Tegnap kicsit csúsztunk is emiatt a fürdéssel - ez jól látható a Fiúcskán, aki a nagy készülődésben már megszabadult a nadrágjától, de annál büszkébben vigyorog csodálatosanszépenpompázó nővérekéje mellett. :-)
Ami viszont a Fiúcskát illeti, még nincs végső döntés, hogy autó, kaktusz vagy skót legyen. Merthogy már Gryllus Vilmos is megénekelte: Ezen a címen eléritek a dalt: http://www.youtube.com/watch?v=kSZvta3w-T0 Komolyan, már nem csupán összefolynak a betűim, bekezdéseim, de beilleszteni sem tudok! :-( Másnál is vacakol a kezelőfelület?

6 megjegyzés:

  1. Pont olyannak képzellek el, mint amilyen a Leányzó (na jó, kicsit korosabbnak :))!

    Annyira helyesek! Az meg külön bónusz, ahogy Leányzó megérinti Fiúcskát!

    VálaszTörlés
  2. Hát... gyerekkoromban erősen hasonló viselkedést, érdeklődést mutattam én is. Mondjuk a tekintete az egy az egyben az enyém. Néha ijesztő belenézni a saját lelkembe a tekintetén át. :-)
    A Fiúcskával pedig nagyon jó testvérek. Mi, a Férjemmel persze kicsit türelmetlenek (fáradtak) vagyunk olykor és soknak tartjuk a nyavalygást de alapjában véve nagyon szeretik egymást.

    VálaszTörlés
  3. Tetszik :-) Nagyon elkeserítelek, ha elárulom, kb 2. osztályig minden kislány Tündér, TavaszTündér, Királylány, TavaszHercegnő, Hercegnő, HóTündér, JégTündér...:-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát... :-)
      Tavaly örültem nagyon, hogy valami különlegeset, denevért választott. De értem most is a motivációt. :-)
      Így viszont - mivel kicsit nagyra sikerült a jelmez - még jövőre is tuti jó lesz. :-)))
      Bár nyilván akkor valami más szabást, színt, stb... szeretne.
      Ami ellen nincs kifogásom. Nagy sajnálkozással nézem, hogy a 24 fős csoportjukban a Leányzón kívül egy kisfiúnak volt saját készítésű jelmeze, a többi mind bolti zacskós, legfeljebb turis. Én ennek nem örülök. Messze nem ugyanaz a hangulat.

      Törlés
  4. Élből cáfolom, hogy minden lány tündér, vagy királykisasszony akarna lenni. A kollégám lánya például 6 évesen közölte, hogy ő hányás szeretne lenni a farsangon.
    Az érintettek elmondása alapján nem volt egyszerű lebeszélni róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most erre mit mondjak? Köszönöm! Immár örülök ennek a nem túl kreatív tündérlány jelmeznek. :-))))

      Törlés