2012. június 23., szombat

Ajánló

A héten a nagyszülőknél nyaraltunk a két gyerkőccel és minikirándulást tettünk Poroszlóra. Nemrégen nyitott meg az ökocentrum, oda látogattunk el.



Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon szép és különleges módon mutatják be a Tisza élővilágát. Igaz, a jegyárak egy kicsit magasak, de cserébe tényleg nagyon színvonalas programban lehet részünk. Szerintem minden korosztály jól érezheti magát: az idősebbek szép nyugodtan végigolvashatják, -hallgathatják a tudnivalókat, ráérősen megnézhetnek mindent. A kisgyerekesek is végig tudnak nézni mindent, mert a lifttel minden szint bejárható még babakocsival is és a kicsik semmiben nem tudnak kárt tenni. (Ez számomra mindig nagy előny, mert nagyon le tud fárasztani, amikor tényleg minden apró mozdulatukat figyelni kell, nehogy letörjön valami "csak megérintettem" típusú kiállítási tárgy.) Ráadásul van egy nagyon szuper játékszoba is - ha már mi, felnőttek nagyon elfáradtunk a kergetőzésben, itt nyugodtan hátra lehet dőlni, amíg a csemeték tovább égetik az energiájukat.
A kilátóból tényleg páratlan a panoráma.

Nekem a legesleg a két kis vidra volt: gyönyörűszép bemutató helyet alakítottak ki nekik, látványetetés is van és tényleg nagyon aranyosak, ahogy a gondozó kezéből elveszik a haldarabkákat. Imádtam őket.

A Tisza-tó egyébként is egyre inkább kiránduló-központtá válik: nagyon szép strandok vannak, kerékpárút a tó körül. Rengeteg túravezetés vízen és vízparton. Jó szállások, jó éttermek. Az ökocentrum egy nagy mazsola ebben a tortában!

Egy szó, mint száz, aki még nem tervezte el a nyári nyaralását, vegye be a lehetőségek közé a Tisza-tó környékét is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése