2012. november 6., kedd

Papsipka

Talán nem véletlenül kapta a nevét ez a finom kalácsféle:





Vagy csak nálunk, a Nagymamám nevezte így? Akárhogy is, nagyon szeretem. Mondjuk olyat, amilyet ő csinált, soha nem tudtam még kreálni. Apukám pont olyan finom lekvárt főz, mint az édesanyja, úgyhogy az sokat javít a helyzeten. Remélem, majd az én unokáimnak is ilyen finom lesz az a tészta, amit én sütök...

Felétek ismerős ez a süti? Ott is így nevezik?

3 megjegyzés:

  1. Még sose hallottam ezt a nevet, de nagyon gusztán néz ki! :o) Engem a túrós batyura emlékeztet...:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerű kelt tészta - és végül bármit bele lehet tölteni, akár túrót is, vagy darált diót, mákot... De mamám mindig szilvalekvárral készítette - nekem így az igazi(hoz hasonló). :-)

      Törlés
    2. Te nem tudom, honnan írsz, de felénk (Bácskában) is papsipka a neve, és ma ezt készítek! :)

      Törlés