Talán nem véletlenül kapta a nevét ez a finom kalácsféle:
Vagy csak nálunk, a Nagymamám nevezte így? Akárhogy is, nagyon szeretem. Mondjuk olyat, amilyet ő csinált, soha nem tudtam még kreálni. Apukám pont olyan finom lekvárt főz, mint az édesanyja, úgyhogy az sokat javít a helyzeten. Remélem, majd az én unokáimnak is ilyen finom lesz az a tészta, amit én sütök...
Felétek ismerős ez a süti? Ott is így nevezik?
Még sose hallottam ezt a nevet, de nagyon gusztán néz ki! :o) Engem a túrós batyura emlékeztet...:o)
VálaszTörlésEgyszerű kelt tészta - és végül bármit bele lehet tölteni, akár túrót is, vagy darált diót, mákot... De mamám mindig szilvalekvárral készítette - nekem így az igazi(hoz hasonló). :-)
TörlésTe nem tudom, honnan írsz, de felénk (Bácskában) is papsipka a neve, és ma ezt készítek! :)
Törlés