2012. január 16., hétfő

Akvárium

Néha nehezen tudom eldönteni, hogy én szeretek-e jobban kreatívkodni, vagy a gyerekek szeretik ezeket a perceket.
Mindenesetre elég sokat művészkedünk. Sajnos a minőség egyenlőre nem arányos a mennyiséggel, de remélem, ahogy nőnek, úgy lesznek szebbek az alkotásaink is. (Most még elég sok idő elmegy azzal, hogy az egyévest próbálom távol tartani az ollótól, amivel a három és fél éves próbál vonal mentén vágni.)

Legutóbb egy akváriumot készítettünk kartonból és krepp papírból. Az ötletet egy játéktár nevezetű, régi könyvből vettem. Dobozunk sajna nem volt itthon, pedig az kicsit leegyszerűsítette volna az előkészületeket, így néhány kartoncsíkot ragaszgattam össze, hogy alapot és hátteret adjon. A vizet kétféle kékből hullámosítottuk. És egyenlőre nem halak, hanem egy medúza és egy polip lettek lakói az akváriumnak. Ezeket zacskóból készítettük el. A gyerekek nagyon élvezték a készülődést. Zöld kreppből vízinövények is benépesítették a dobozkát és egy gumibéka is beköltözött.



Mit mondjak: igazán hálás háziállatok! :-) Békés csöndben vannak és még etetni sem kell őket. Még nem tudom, mikor merül fel nálunk először a háziállat kérdése, de tartok tőle, akkor nem lesz majd elég egy ilyen kreálmány. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése