2012. július 31., kedd

Válaszok Mammka kérdéseire

Mammkától a díjjal együtt kaptam néhány kérdést.


- Miért vagy mostanában hálás?
- Szerinted mi az ember életének a célja?
- Miért kezdtél blogot írni?
- Milyen terveid vannak mostanság? 
- Milyen ajándéknak örülnél nagyon?


Most megválaszolnám őket:

- Mostanában azért vagyok nagyon hálás, hogy ott vagyok, ahol. Hogy mindent, amit igazándiból szerettem volna magamnak, amit kértem, azt megkaptam: nagyszerű szülők, testvér, felsőfokú tanulmányok, munka - ahol elismernek, ahol teljesíthetek, a legjobb férj, gyerekek. Ezeket kértem. Nem ment mindegyik könnyen, némelyik nagyon nem - de mindegyikért nagyon hálás vagyok!

- Őszintén szólva egyre inkább azt gondolom erről az életcél dologról, hogy talán nem kéne ezen annyit gondolkoznunk. Biztos, hogy célját kell keresnünk az életünknek? Nem elég "csupán" arra törekedni, hogy úgy éljünk, hogy jól érezzük magunkat és közben másoknak ne ártsunk viszont nagyon szeressük őket?

- Több okból kifolyólag kezdtem a blogírást. Egyik a kíváncsiság volt, hogy vajon tudok-e a másik oldalon is szerepelni, nem csak az olvasóén. A másik, hogy a gyes időszak alatt kicsit megkopó számítástechnikai tudományomat kezdjem felszínre hozni. Volt még egy olyan is, hogy megnyugtassam a véletlenül ide látogató kisgyermekes anyukát: nincs egyedül a problémáival, csak a médiában vannak tökéletes(nek látszó) anyukák, mi, a többség naponta küzdünk. És volt egy olyan ok is (talán a legvalósabb), hogy a kapcsolataimban én inkább a meghallgató fél vagyok. Nekem inkább mesélni szeretnek az emberek, viszont bőven van gondolatom nekem is - ami az előzőek miatt viszont sokszor megmarad magamnak. :-) Gondoltam, itt majd kitálalok. :-))))

- Húúúú! Ezekkel kicsit gondban vagyok. Visszacsatolva az 1. válaszhoz: meg van "mindenem". Ezért kicsit céltalan vagyok mostanában. Keresem a nagy dolgokat, hogy mi is legyen még az, ami jó lenne nekem az életben. (Természetesen a szokásos egészség mindenkinek dolgon túl.) Hogy ne tűzzek ki túlságosan irreális álmokat, hogy azért az Jóistentől se kérjek túl sokat. :-) És nem tudom még eldönteni, hogy a kertes ház az terv volt, vagy csak mostanság vágyok rá nagyon.
A rövid távúakkal pedig: szeretném rendszerezni magam, mert mostanság kicsit szétcsúsztam. Fáradt is vagyok, meg a nyár (nem bírom a meleget), meg mittomén még mik, de folyik ki az idő a kezeim közül. Szerteágazó érdeklődésemet jó lenne néhány dologra koncentrálni csupán.

- Hm. Tényleg teljesült az összes kérésem, úgyhogy ezen túl bármit kapok, az már ajándék. Ha a nagy dolgokról van szó. Ha a kicsikről, akkor meg az a bárminek örülni tudó típus vagyok. Ha el lehet rugaszkodni a valóságtól, akkor nagy ajándék lenne most két szabadnap illetve nagyobb összegű talált pénz. :-))))

3 megjegyzés: