2012. szeptember 17., hétfő

Két kis csésze története

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány, aki nagyon-nagyon vágyott egy szerető férjre, két gyermekre - szép kis családra.

Telt múlt az idő, és a lány hiába kereste, hiába kutatta, hiába várta a fiút, sehol nem akadt a nyomára. Voltak kérők, de az egyik ilyen volt, a másik olyan, egyik sem hasonlított ahhoz, akit a lány elgondolt a két kis képzeletbeli gyermek édesapjául.
Miközben várt - dolgozott, nagyon sokat dolgozott és jól is érezte magát így, de azért az álmai mindig megmaradtak.

Egyik nap, karácsonyhoz közeledvén a lány munkaadója neki is átnyújtott egy dobozkát, amit a többi szorgos fiú és lány is megkapott: egy kis szeretet ajándék, a jó munkáért cserébe. A dobozkában igazi kincsek voltak. Teafű, kávé, barna cukor... és két kis kakaós bögre.



A lány azonnal tudta, hogy ez az ő igazi ajándéka, a két kis csésze, amiből egykor majd a két kis tündérgyermeke fogja a reggeli kakaóját inni.
Otthon rögtön szép helyre tette a kis bögréket, amelyek azután még évekig ott ültek a polcon. A lány néha szomorúan, néha reménykedve, néha félelmekkel telve - de mindig nagy hittel törölgette róluk a port. Hitte, hogy egyszer előkerülnek a szekrényből.

Így élt a lány, és várt és remélt és... holnap ezekből a csészékből két kisgyermek kakaót fog inni!



Az pedig már csak a történet margójára tartozik, amit fotózáskor vettem észre, hogy a két csésze füle összefordítva, szabályos kis szívet formáz. :-)

2 megjegyzés: