2012. február 27., hétfő

Oscar díj

Ma szokás szerint minden tele van az Oscar díj átadással: a nyertesekkel, a ruhákkal, a reakciókkal.

E jeles alkalom kapcsán én is szeretném kihirdetni a saját díjazottamat. Egy kategóriában hirdettem versenyt ez pedig: A legtakarékosabb gyümölcs.

And the winner is... taaadaaammm: A CITROM!






Nnna, eddig a vicces rész. :-)

Komolyra fordítva a szót, tényleg nagyon szeretem a citromot, nemcsak az íze miatt, hanem mert egy darab citromot nagyon sok dologra lehet használni.

- Kezdem azzal, hogy teafőzésnél, mielőtt kettévágnám a facsaráshoz, jó alaposan megmosom. Rendesen dörzsölgetve, hogy a különféle ráfújt érésgyorsítókat, tartósítókat, mifenéket lehetőleg maradéktalanul eltávolítsam. (Vannak kételyeim, hogy mennyi szívódhat ezekből a héj alá, de hát a bolti citromreszeléket sem gondolnám, hogy biocitromból reszelik.)
És igen, ezután lereszelem a héját, ami kis tányérkán másnapra jól megszárad, így mehet a kis fém dobozkámba, majd innen a mindenféle sütikbe.

- Kifacsarom a levét, ez megy a teába.

- A maradék akár végezhetné a kukában is, de nem! Pont itt a lényeg, amiért díjazott lett a kis sárga gyümölcs. A kifacsart, héjától már megfosztott citromdarabot mélyebb edénykébe rakom, (egy csésze is tökéletes) és felöntöm vízzel. Beteszem a mikróba és addig pörgetem, hogy forrjon a víz. Nagyon jól leoldja a mindenféle zsíros szennyeződést a mikró belsejéről. Elég egy nedves szivaccsal áttörölni és patyolat a tisztaság. Plusz nagyon jó illat marad utána. Jobb, mint bármelyik súrolóval. És teljesen környezetbarát. (Nnna, jó, a mikró fogyaszt egy kis áramot. Bocs.)

- Aztán a mikróból kivett, kihűlt citromos löttyöt mosogatás után beleborítom a mosogatóba. A citromhéjjal jól átdörzsölöm és szépen eltűnnek a vízkő csöppöcskék, csíkok, mindennemű foltok. Tisztaság és illat marad itt is.

- És ekkor még mindig nem kell eldobni az ekkor már formáját vesztett kis héjat, mert még egy helyen kiváló szolgálatot tehet. Ez pedig a hely, ahová a király is gyaloghintón jár.
Igen-igen, a wc csészét belül átdörzsölve megint csak környezetbarát tisztítóhatást érhetünk el és még ide is jut egy kis illat.

Ugye, hogy a kis sárga megérdemli a díjat? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése