2012. február 29., szerda

Tavaszi szél...

Minden évszakban más és más díszítést szoktunk készíteni a bejárati ajtónkra, kicsit megtörve a tucatajtók egyhangúságát. Színt is viszünk kicsit a szürkeségbe, hangsúlyozzuk az idő múlását, kiélünk valamennyit szunnyadozó kreativitásunkból
.
A télit elfelejtettem lefotózni megsemmisítés előtt: vatelinből jégcsapformákat vágtam ki, azt ragasztottuk az ajtó tetejére. Az ajtóra pedig ezüst csillagokat készítettünk. Ez utóbbihoz alufóliát ragasztottunk fel rajzlapra és ebből vágtuk ki a csillag formákat.

Az idén nagyon meguntuk a telet. Szinte végig betegséggel telt az elmúlt két hónap. Vagy az egyik, vagy a másik gyerek volt beteg, de olyan is volt, hogy egyszerre. Emiatt meg a kemény mínuszok miatt jóval kevesebbet voltunk szabad levegőn, mint szerettük vagy mint kellett volna. Néha nehéz volt lefoglalni őket idebenn, és persze haladjunk a házimunkával is... nem volt egyszerű. Úgyhogy remélem a tegnapi hóesés a tél záróakkordja volt és holnap már rendesen napsütéssel indul a tavasz.

Nagy várakozásunkban már ma lecseréltük az ajtódíszt.




Tavasz: tavaly húsvéti nyulakat, csibéket, tojásokat rajzoltunk, festettünk és ragasztottunk az ajtóra. Idén viszont virágok után kiáltott a lelkünk.

Kék papírból esőcseppeket vágtunk ki. A virágok elkészítéséhez innen merítettem ötletet. A zöld virágformákat nem hajtogattuk meg, csak a színeseket. Fehér papírra felragasztottuk a zöld alapokat, mindegyik közepébe egy csöpp ragasztó és így került rá egy-egy színes papír virágocska. A hajtogatás miatt teljesen jó térbeli hatása van. Élőben szebb lett, mint a fotókon - lehet, hogy ez utóbbi tevékenységet meg kéne tanulnom.




Holnap még a gyerekszoba ablakában is lecseréljük a dekort. Oda gomba, esőcseppek, szivárvány a terv. Aztán rajtunk már nem múlik, hogy megérkezzen a tavasz.









Hogy tetszik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése