2013. január 3., csütörtök

Ajánló

Sok meséskönyv megfordul a kezünk között és nemrég akadtunk rá a Mesélj nekem sorozatra. A könyvtárban már kinéztem "magamnak" és karácsonyra kaptak is a gyerekek belőle.



Van jó néhány meseválogatás, de sokszor túl bugyuta képekkel illusztrálják a jó magyar meséket, vagy épp ellenkezőleg, alig van kép a könyvben.

Ez a sorozat azért is jó, mert szinte minden oldalpáron van egy-egy szép képecske. De az igazán nagy előnye, hogy tematikusan vannak rendezve a mesék, ahogy az egyes könyvek címe is jelzi. Tehát az olyan család, mint mi, akinek a leánygyermeke irtózik mindennemű boszorkányoktól, véletlenül sem veszi meg azt a kötetet. Ahol viszont a gyerkőcök imádják a királyfiakról szóló meséket, hát tudják, hogy melyiket kell levenni a polcról az esti alvás előtt.

Előnyének tartom még, hogy normálisan olvasható betűtípussal, viszonylag nagy méretben van szedve - ez az iskolás korúaknál nem elhanyagolható szempont! Vannak olyan meséskönyvek, amelyekben a cirkalmas betűkkel egy alsó tagozatos szerintem képtelen boldogulni. Szóval ez nem olyan. :-)

Tele van magyar népmesékkel, Benedek Elek meséivel. Jó válogatás. Szeretettel ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése