2013. január 14., hétfő

Hogyan spóroljunk?

Ez azért elég sokakat érdekel manapság, nem? Hogy mit lehet még tenni? Mit ne kapcsoljak fel, vegyek meg, dobjak ki, stb...

Ezt megmondják ma itt. Egyébként az indexről jutottam ide nagy várakozással :-)))), hogy estére már tudni fogom, mivel marad több pénz a tárcámban hó végén. Illetve, mivel marad pénz a tárcámban hó végén.

Nnnna nézzük:


Vásárlás előtt készítsen listát - hát ez nem jött be. Szinte mindig listával megyek.Készítsen mosószert, öblítőt - ez sem. Már jó ideje mosószódával mosok, ecettel öblítek.


Ne vegyen drága hajbalzsamokat - Nem is tudnám megmondani, hány éve nem használok hajbalzsamot.


Kávé helyett teázzon - Jó, ez talált. Talán egyetlen szenvedélyünk a kv.


Ne vegyen kekszet, inkább készítse el - Kekszvásárlásra sem emlékszem. Mindig sütök valami rágicsát a gyerekeknek. 


Vásároljon leárazáson - Köszönöm, ezután sem fogok, mert nincs rá pénzem.


Készítsen pattogatott kukoricát - Amikor vetítünk, pattogatunk is kukoricát, hogy igazi legyen a mozihangulat.


Sampon, tusfürdő, folyékony szappan: hígítsa - Szappant, sampontszappant használok. A gyereknél tiszta vizet. Férjecském az egyetlen tusfürdős. 


Felejtse el a bolti kenyeret - Ezzel még vannak elmaradásaim. Először viszont le kéne cserélni a sütőt, mert egy régi, villanytűzhely, ami szerintem több áramot zabál, mint amit megspórolnék a hosszas kenyérsütésen. De azért ebben van lehetőség.


Kerülje a gyorskajáldákat és a közelben lévő kantint - Ezt már nagyon elfelejtettük.


Vagyis összegzésül: Áttérünk kávéról a teára, a Férjemnek felhígítom a tusfürdőjét és belevágok a kenyérsütésbe.... és akkor lesz pénzem, hogy vásároljak a leárazáson!
Juhéjjjj! :-)))

2 megjegyzés:

 1. Igen, aki igazán tudatos, és odafigyel, az már magától is összeállította ezt a listát. Úgy látom, Neked már régen kész volt ez a listád:))
  Erzsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen! Évek óta inkább csak nem veszek meg dolgokat, mert drága, kevés a pénz... Az idén egy teljesen tudatos új rendszert vezettünk be. Még nagyon az elején vagyunk, de ha működik, közzé teszem.

   Törlés