2013. január 29., kedd

Új irányok

Új dolgok kitalálása van most terítéken nálam. Tetszik, nem tetszik, vissza kell állni a dolgozó nők mókuskerekébe. A régi, "jelenlegi" munkámat nem fogom tovább folytatni, mert teljesen összeegyeztethetetlen a családanyasággal. Úgyhogy valami új kell. Hogy valami más-e, az majd kiderül. Azt tudjuk, hogy most mennyire lehet válogatni a munkahelyek között... Semennyire. De azért mégis jó lenne azt érezni, hogy valamennyire az én kezemben lehet a választás, hogy merre is induljak el. Hogy fogadjam-e el azt az irányt, ahonnan igény lenne rám - de nekem vannak fenntartásaim a sikerességet és boldogságot illetően. Vagy legyek türelmes és kitartó, hagyjak lehetőségeket elmenni magam mellett bízván a jobb reményében? Kockáztatva talán a család anyagi boldogulását? Nehéz kérdések. Mert bármennyire is akarja az ember odatenni a döntést... azért minden idegszálával azon van, hogy jól értelmezzem a dolgokat, felismerjem a jelzéseket, észre vegyem az útirányokat.
Még út közben vagyok.

4 megjegyzés:

  1. Mire ezt a pár kanyart be veszed majd csak célba érsz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bízom benne! És főleg, hogy nem sodródok ki egyik kanyarban sem! :-)

      Törlés
  2. Istennel beszélgettetek már erről? ;)
    A feleségem éppen ezen a héten vesz részt egy ilyen egy hetes alkalmon, ahol megpróbálják felkészíteni, irányba állítani, de elmondása szerint nem sokat ér. Megkérdezzem, hogy összeköthetlek-e egy eszmecsere céljából?

    VálaszTörlés
  3. Persze! Odaadtam neki a döntést, nyilván most is legyen meg az Ő akarata. Amire eddig nemet mondtam, ott éreztem a kezét a vállamon, ahogy megveregeti, hogy "jól van, helyesen döntöttél".
    Csak nagy luxusnak érzem, hogy ne aggódjak a jövőn..., hogy ennyire odabízzam magam...
    Pedig már annyiszor megkaptam a bizonyságot, hogy úgy kéne!
    Igen, köszönöm - egy ilyen eszmecserét hálásan fogadnék! Köszönöm!

    VálaszTörlés